Evropská míle

Novým celoevropským projektem letošního roku pořádaným organizací ISCA, do kterého Vám Odbor všestrannosti nabízí možnost se zapojit, je Evropská Míle. Jejím cílem je přimět lidi znovu k aktivitě, omezené v důsledku opatření způsobené pandemií.

Do projektu se může zapojit každý (včetně zdravotně hendikepovaných), kdo chce překonat vzdálenost 1 míle (1,6 km) formou chůze, běhu, jízdy na kole, kolečkových bruslích nebo dalšími způsoby pohybu a tuto vzdálenost darovat. Více informací o Evropské míli se můžete dozvědět na oficiálních webových stránkách Evropské míle https://www.europeanmile.com/ , která je stejně jako MOVE Week součástí kampaně #NowWeMove.

Darované míle se započítají do celkového evropského součtu a umožní organizaci ISCA poskytnout peněžní dar (ve výši až 10 000 eur) nadaci The Daily Mile Foundation, která pracuje na tom, aby školní děti běhaly každý školní den 15 minut (1 míli) v zapojených evropských zemích. Díky Vašim darům bude nadace schopna přimět ještě více dětí k pohybu. Podrobnější informace o nadaci The Daily Mile se můžete dočíst na https://thedailymile.co.uk/.

Den Evropské míle se uskuteční 5. 6. 2021, v týdnu konání MOVE Weeku.

Do projektu Evropské míle se můžete zapojit i individuálně a darovat své míle, více informací k darování mil naleznete https://www.europeanmile.com/mi/ . Sběr evropských mílí končí 1. 9. 2021.