Evropská míle se vydařila

V sobotu 5.6. jsme uspořádali závod v rámci celoevropského projektu Evropská Míle.

Na trasu dlouhou 4,2 km se účastníci vydali s mapkou, na které bylo zaznamenáno 12 míst. Z každého místa byla u mapky fotka se zakrytým číslem. Úkolem bylo tato čísla najít, doplnit do záznamového listu a v závěru sečíst. Kdo správně počítal, dostal se k číslu 122, což je “věk“ budovy sokolovny, která v loňském roce prošla celkovou rekonstrukcí.

Další zpestřením na trati byly dobrovolné úkoly. Přejít po obrubníku jako po kladině, skok z místa, slalom libovolnou technikou nebo hod na cíl byly nejen pro nejmladší závodníky často snazší, než vydržet nemluvit během cesty kolem hřbitovní zdi.

Trasu bylo možné zdolat libovolným způsobem. Většina ze 146 účastníků zvolila chůzi, někteří jeli na kolech, nejmenší se vezli v kočárcích, startovalo i pár běžců a jeden odvážlivec na kolečkových bruslích. Nejmladším borcům bylo několik měsíců, do cíle dorazila i nejstarší osmdesátiletá závodnice.

Dohromady jsme tedy překonali 613 km, což je 383 mil. Tato vzdálenost bude darována do celoevropského součtu a umožní organizaci ISCA poskytnout peněžní dar nadaci The Daily Mile Foundation, která pracuje na tom, aby školní děti běhaly každý školní den 15 minut (1 míli).

Hlavním cílem bylo přimět lidi znovu k aktivitě, omezené v důsledku opatření způsobených pandemií a to se podařilo. Věříme, že toto smutné období bude už brzy za námi a od září Vás budeme moci zase uvítat v naší „nové“ sokolovně.