SOKOLGYM 2022

SOKOLGYM je mezisletový projekt České obce sokolské, který je od roku 1996 realizován ve spolupráci s pověřenými sokolskými župami. Od počátku je cílem propojit sport pro všechny, výkonnostní sport a kulturu. Ve třech „sokolských městech“ se tak uskutečnila víkendová setkání, na nichž byl představen bohatý kulturní a sportovní program.

V naší jednotě jsme nacvičovali ve třech oddílech na hromadná vystoupení:

Předškoláci – pohybová skladba „Kabely a dráty“ na veselou písničky Vandy a Standy. Děti cvičily se svou cvičitelkou u dlouhého lana ve skupinkách po 8 dětech. V Pečkách jsme měli dvě šikovné skupinky.

Žactvo – skladba s názvem „Když nemůžeš, tak přidej“ na hudbu skupiny Mirai. Je to živá, zábavná skladba, která je poctou E. Zátopkovi. Je motivovaná atletickými disciplínami, ale má i krátkou taneční část. V naší TJ nacvičovaly 2 základní celky, každý o 6 dívkách s jedním tréninkovým atletickým žebříkem.

Ženy – pohybová skladba pro ženy s názvem „Optimistky“ na střihovou hudbu z písní Optimistka (Lounová), Dál za obzor (Gott, Lounová) a Mám boky jako skříň (Farná). Celek 16ti žen cvičil s metrovými tyčemi.

V červnu pak ženy vyrazily nejprve do Brna, kde byla jejich skladba součástí programu 16 hromadných vystoupení, na nichž cvičilo na 4 tisíce cvičenců. Dalším městem byly Pardubice, kam se vydaly všechny tři naše skupiny – předškoláci, žactvo i ženy. V Enteria aréně všichni podali skvělé výkony a užili si i pestrý doprovodný program.