Noc sokoloven

V pátek 24.6. ožila sokolovna smíchem, dováděním a sportem.

Odpoledne patřilo nejmenším, pro které na sále vyrostla překážková dráha a v přísálí na ně čekalo 6 sportovních disciplín. Původně měly být na zahradě, ale déšť nám změnil plány. Jenomže ani ten nezabránil školním dětem, aby pod stromy plnily úkoly zálesáckého závodu zdatnosti. Vyzkoušeli řezání pilou, uzlování, práci s buzolou, lanovou překážku, morseovku, poznávačky, praktickou zdravovědu…

Program pokračoval v sokolovně, kde naše dlouholetá starostka Eva Jíchová převzala z rukou jednatele ČOS bratra J. Těšitele zlatou medaili ČOS. Předškoláci, žákyně a ženy předvedli hromadná vystoupení letošního Sokolgymu.

Občerstveni špekáčky opečenými nad ohněm v zahradě nebo dobrotami ze švédských stolů, na které donesli něco všichni zúčastnění, jsme se pustili do nácviku písmen ze živé abecedy. Zájemci si mohli zkusit zahrát kin-ball nebo se zapojit do různých her a soutěží.

V přísálí pak na zvídavé čekala interaktivní naučná Hra o Sokole, ve které se dozvěděli spoustu zajímavého o této organizaci.

V pozdních nočních hodinách si naši všestraňáci ještě zahráli vybíjenou, rozložily se žíněnky a šlo se spát. Ráno jsme posnídali, rozloučili se a hurá na prázdniny!