SOKOLGYM 2022

SOKOLGYM je mezisletový projekt České obce sokolské, který je od roku 1996 realizován ve spolupráci s pověřenými sokolskými župami. Od počátku je cílem projektu přinášet do českého sportovního prostředí zkušenosti a novinky inspirované zahraničními festivaly, které propojují sport pro všechny, výkonnostní sport a kulturu.

Projekt se uskuteční ve čtyřech městech, které v době konání akce získají přívlastek „Sokolské město“. Do těchto míst by se měli společně „sletět“ nejen Sokolové, ale i cvičenci ostatních sportovních a tělovýchovných organizací nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

V Pečkách nacvičujeme hromadné skladby:

PŘEDŠKOLNÍ DĚTI – KABELY A DRÁTY

Jednoduchá skladbička ve středním tempu na zpívanou hudbu.

 

ŽACTVO – KDYŽ NEMŮŽEŠ, TAK PŘIDEJ

pocta Emilu a Daně Zátopkovým

Koedukovaná skladba pro žactvo. Je živá, zábavná, motivována lehkoatletickými disciplínami. Pohyb kvůli zjednodušení nácviku není rozdělený na chlapeckou a dívčí část, což jistě uvítají všude, kde cvičí v jedné hodině společně chlapci s dívkami, mladší děti se staršími apod. Jednoduché taneční prvky, které pohyb doplňují, zvládnou i chlapci. Cílem je zvýšit kondici cvičenců, naučit je spolupracovat v celku a orientovat se v prostoru.

 

ŽENY A SENIORKY – OPTIMISTKY

Jedná se o skladbu s náčiním (tyčemi), která je primárně určena pro ženy a seniorky, ale mohou se zapojit i jiné kategorie. Cvičí se převážně ve dvojicích a pohybová náplň není náročná. Ve skladbě nebudou použity nízké polohy a věříme, že bude dobrou nabídkou pro všechny ženy, které chtějí vyjádřit svým cvičením optimismus a dokázat radost ze cvičení.

 

Zúčastníme se vystoupení v Brně (10.-12.6.2022; jen ženy) a v Pardubicích (17.-19.6.2022).